Nájemné může pokrýt náklady na hypotéku

Když člověk uvažuje o investici do nemovitosti, i když nemá dostatečný kapitál, základem je obvykle získat hypotéku. Když získáte hypotéku a rozložíte si splácení na delší dobu (20 až 30 let), může vám tyto splátky platit nájemné, které dostanete od svých nájemníků. Obecně pak platí, že po splacení hypotéky pak nebudete mít dluhy a zůstane vám nemovitost. To je velký rozdíl oproti tomu, kdo bydlí po celou dobu v nájmu.

Delší doba splácení hypotéky je sice delší závazek, ale zvýhodní vám cenu hypotéky. Navíc se může lehce stát, že vám pomůže i inflace. U hypotéky je kromě jiného důležitá doba fixace. Když máte fixaci třeba na 5 let, pak budete celých 5 let platit stále stejnou měsíční částku právě bez ohledu na fixaci.

Když budete vybírat nemovitost ke koupi, je potřeba vzít v potaz i stav nemovitosti, protože je dost možné, že nemovitost bude potřebovat nákladnou rekonstrukci, s čímž musíte při finanční kalkulaci samozřejmě počítat.

Obzvláště ve velkých městech se dnes nájemné pohybuje dost vysoko na to, aby vám pokrylo minimálně většinu měsíční splátky na hypotéku. Rozhodně dnes o investici do nemovitosti uvažuje stále více lidí i kvůli hrozící inflaci. Když budete chtít nemovitost také získat, ideální je spolupracovat se zkušeným makléřem, který vám pomůže s výběrem i s hypotékou a celým procesem vás bezpečně provede.

31.10.2021

O mně

Dobrý den,
děkuji, že jste zavítali na mé www stránky.
Jsem realitním makléřem společnosti RE/MAX Delux.
V realitách se pohybuji od roku 2010.
Za tu dobu jsem realizoval přes 400 realitních transakcí.
Jako jeden z mála makléřů v ČR jsem certifikovaným realitním makléřem dle norem ISO 17024.
Jestli prodáváte nebo pronajíte byt či jinou nemovitost, budu rád, když se na mne obrátíte.
Věřím, že Vaši důvěru nezklamu!

 

Specializace:
- prodej novostaveb rodiných domů (široká databáze zájemců)
- prodej a pronájem domů a bytů
  oblast: Morava

 

2013 - 3. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast ČR, Pronájem
2013 - 1. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast Morava, Pronájem
2021 - 1. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast Morava, Pronájem
2023 - 1. místo - Makléř měsíce 01/2023, oblast Morava, Prodej
2023 - 5. místo - Makléř měsíce 01/2023, oblast ČR, Prodej
(hodnoceno z více jak 1200 makléřů RE/MAX)

 

Certifikáty

Certifikovaný makléř ISO_detail_1.1 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX 2. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX 100% - Jan Konečný REMAX Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.