Ostřílený makléř umí obhájit cenu nemovitosti

Vyjednávání o ceně nemovitosti je celkem běžná věc. Zájemci se často snaží cenu snížit, naopak prodávající by nejraději prodal za prezentovanou cenu, nebo klidně i vyšší, když je více zájemců, kteří jsou ochotni přihodit. Faktem je, že když máte v zádech zkušeného a schopného makléře, pak pro vás bude vyjednávání o ceně jednodušší. Respektive vyjednávat bude místo vás makléř.

Připravené argumenty

Makléř by měl být výborně připraven, to znamená, že musí umět odpovídat na argumenty protistrany a zároveň mít připravené vlastní argumenty, které navrhovanou prodejní cenu jasně ospravedlňují. Není to jednoduché hlavně v případě, že je zájemců málo. Když je však prohlídka nemovitosti pečlivě připravena a makléř ji provede perfektně, přesvědčí o správnosti ceny i jakéhokoliv zájemce.

Cena nesmí být příliš vysoká

Základem úspěšného vyjednávání je i to, aby cena nemovitosti nebyla přemrštěná. Obecně platí, že když je cena příliš vysoká, nejsou ani zájemci. Určit optimální prodejní cenu je umění, které však makléř musí ovládat. Společně s ním cenu určíte. Když už ji určíte, měl by makléř být schopen stanovenou cenu obhájit.

Prodejní cenu můžete nakonec snížit

Samozřejmě se stává, že vás zájemce upozorní na potřebné opravy, nevýhody vaší nemovitosti apod. S makléřem můžete mít i strategii, že jste ochotni z navrhované prodejní ceny trochu slevit. Výši přijatelné slevy si můžete domluvit předem, a makléř pak bude mít jasné vodítko, kam až může se snižováním ceny zajít. Je však potřeba, aby byl makléř co nejlépe připraven.

28.4.2021

O mně

Dobrý den,
děkuji, že jste zavítali na mé www stránky.
Jsem realitním makléřem společnosti RE/MAX Delux.
V realitách se pohybuji od roku 2010.
Za tu dobu jsem realizoval přes 400 realitních transakcí.
Jako jeden z mála makléřů v ČR jsem certifikovaným realitním makléřem dle norem ISO 17024.
Jestli prodáváte nebo pronajíte byt či jinou nemovitost, budu rád, když se na mne obrátíte.
Věřím, že Vaši důvěru nezklamu!

 

Specializace:
- prodej novostaveb rodiných domů (široká databáze zájemců)
- prodej a pronájem domů a bytů
  oblast: Morava

 

2013 - 3. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast ČR, Pronájem
2013 - 1. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast Morava, Pronájem
2021 - 1. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast Morava, Pronájem
2023 - 1. místo - Makléř měsíce 01/2023, oblast Morava, Prodej
2023 - 5. místo - Makléř měsíce 01/2023, oblast ČR, Prodej
(hodnoceno z více jak 1200 makléřů RE/MAX)

 

Certifikáty

Certifikovaný makléř ISO_detail_1.1 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX 2. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX 100% - Jan Konečný REMAX Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.