Proč kupovat starou chalupu

Důvodů, proč si koupit starou chalupu, může být spousta. Každý jsme v jiné životní situaci a máme jiné plány, potřeby a priority. V tomto článku se podíváme na nejčastější důvody, proč si lidé starou chalupu klidně i ve zbědovaném stavu kupují. Samozřejmě je velmi časté, že je to i kombinace více důvodů. Pojďme se na ně podívat:

  • Chalupa jako investice. V dnešní době, kdy nám roste inflace, jsou nemovitosti jednou z bezpečných investic. Možná je logičtější investovat raději do bytu, ale i stará chalupa může být dobrá investice.
  • Útěk z velkého města. Stará chalupa třeba na Vysočině zní pro některé lidi z města jako ráj. Sice je asi potřeba pustit se do rekonstrukce, ale přestěhovat se z města na venkov za to spoustě lidem stojí.
  • Dát energii do něčeho smysluplného. Dalším důvodem zase spíše pro lidi z města je chuť dát svou životní energii do nějakého smysluplného projektu. A rekonstrukce staré chalupy je určitě velký a pro mnohé také smysluplný projekt.
  • Rozbitá chalupa je finančně dostupná. Dalším důvodem může být nízká cena staré chalupy oproti novostavbám nebo třeba bytům. Dát dohromady 5 milionů je pro mnohé o dost těžší, než zaplatit 1, 5 milionu za starou chalupu s pěknou zahradou na konci světa.
  • Krásné prostředí, pozemek i lokalita. To, co lidi také často motivuje k nákupu staré chalupy, je krásné okolní prostředí, hezká zahrada a celkově klidná či zajímavá lokalita, kde se chalupa nachází.
  • Chalupa jako rekreační objekt. V neposlední řadě může být stará chalupa využívána jako místo setkávání rodiny, rekreační objekt, něco jako chata.

V dnešní době je právě i o staré chalupy zájem z různých důvodů, třeba i proto, že už není tolik v kurzu cestovat na dovolenou do zahraničí.

12.8.2021

O mně

Dobrý den,
děkuji, že jste zavítali na mé www stránky.
Jsem realitním makléřem společnosti RE/MAX Delux.
V realitách se pohybuji od roku 2010.
Za tu dobu jsem realizoval přes 400 realitních transakcí.
Jako jeden z mála makléřů v ČR jsem certifikovaným realitním makléřem dle norem ISO 17024.
Jestli prodáváte nebo pronajíte byt či jinou nemovitost, budu rád, když se na mne obrátíte.
Věřím, že Vaši důvěru nezklamu!

 

Specializace:
- prodej novostaveb rodiných domů (široká databáze zájemců)
- prodej a pronájem domů a bytů
  oblast: Morava

 

2013 - 3. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast ČR, Pronájem
2013 - 1. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast Morava, Pronájem
2021 - 1. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast Morava, Pronájem
2023 - 1. místo - Makléř měsíce 01/2023, oblast Morava, Prodej
2023 - 5. místo - Makléř měsíce 01/2023, oblast ČR, Prodej
(hodnoceno z více jak 1200 makléřů RE/MAX)

 

Certifikáty

Certifikovaný makléř ISO_detail_1.1 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX 2. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX 100% - Jan Konečný REMAX Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.