Proč mít na zahradě raději koupací jezírko než bazén

Když dojde na téma "bazén nebo jezírko", najdou se zastánci obou variant. Obě varianty jsou totiž dost rozdílné. Začněme pořizovacími náklady, ty jsou zhruba podobné. V obou se můžete koupat a tím asi veškerá podobnost končí. Dále se v článku zaměříme spíše na výhody jezírka z pohledu někoho, kdo preferuje tuto přirozenější variantu před umělým bazénem s chlorovanou vodou.

Abyste si mohli dovolit nechat postavit koupací jezírko, budete kromě peněz potřebovat i dostatek prostoru na zahradě. Jezírko může mít jakýkoliv tvar, ale nejlepší je, když je tvar celkem nepravidelný, jezírko má hlubokou část, kde se koupete i plytkou část, kde jsou rostliny, které vody čistí. Jako estetika i příjemný zvuk vody se často používá potůček s kaskádami či malým vodopádem. Když se voda hýbe, lépe se čistí.

Jezírko se dá postavit různými způsoby a technologiemi, ale základem je čerpadlo, které žene vodu do filtrace, odkud voda může téct samospádem zpět do jezírka, dále se používá speciální fólie, různé hadice, dnová výpusť, skimmer, čerpadlová šachta, UV lampa a další technologie. Výsledek však může vypadat skvěle.

Jezírko je svým způsobem umělecké dílo, kde se používají kameny, kačírek, ideálně i dřevěné molo. Kromě vodních rostlin je krásné, když se upraví a osází i okolí jezírka. Ve výsledku jezírko pročistí i vzduch na zahradě, přiláká vážky, motýly a vůbec život.

Údržba jezírka je jednoduchá, přesně vám ji vysvětlí stavitel, ale obecně stačí jednou za čas vypustit kal z filtrace, případně na podzim vybírat listí podběrákem nebo jednou ročně jezírko vysát speciálním vysavačem, což vám může udělat i firma, která jezírko stavěla.

26.8.2021

O mně

Dobrý den,
děkuji, že jste zavítali na mé www stránky.
Jsem realitním makléřem společnosti RE/MAX Delux.
V realitách se pohybuji od roku 2010.
Za tu dobu jsem realizoval přes 400 realitních transakcí.
Jako jeden z mála makléřů v ČR jsem certifikovaným realitním makléřem dle norem ISO 17024.
Jestli prodáváte nebo pronajíte byt či jinou nemovitost, budu rád, když se na mne obrátíte.
Věřím, že Vaši důvěru nezklamu!

 

Specializace:
- prodej novostaveb rodiných domů (široká databáze zájemců)
- prodej a pronájem domů a bytů
  oblast: Morava

 

2013 - 3. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast ČR, Pronájem
2013 - 1. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast Morava, Pronájem
2021 - 1. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast Morava, Pronájem
2023 - 1. místo - Makléř měsíce 01/2023, oblast Morava, Prodej
2023 - 5. místo - Makléř měsíce 01/2023, oblast ČR, Prodej
(hodnoceno z více jak 1200 makléřů RE/MAX)

 

Certifikáty

Certifikovaný makléř ISO_detail_1.1 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX 2. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX 100% - Jan Konečný REMAX Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.