V jak malém domě může bydlet pětičlenná rodina

Ceny nemovitostí rostou, ceny stavebních materiálů rostou ještě více, přesto je potřeba někde bydlet. A kdo nechce bydlet v nájmu, do nemovitosti stejně bude investovat. Obecně platí, že když chcete ušetřit, jediná cesta je pořídit si menší nemovitost, menší dům nebo byt. V bytě jste jasně omezeni prostorem, ale když máte malý dům se zahradou, pořád můžete spoustu času trávit právě na zahradě.

Vezměme si příklad pětičlenné rodiny, dva rodiče a tři děti. Potřebuje každé dítě svůj pokoj? Je nutné mít pokoj pro hosty, kdyby přijela na návštěvu babička nebo kamarádi? Samozřejmě je to příjemné, ale dá se to řešit i v malém domě. Podívejte se na tipy z praxe pětičlenné rodiny žijící domě s dispozicí 3+1:

  • Velký pokoj se dá rozdělit. Máte-li například jeden velký pokoj v podkroví, můžete ho nějak šikovně rozdělit. Nábytkem, plentou, paravánem nebo jakýmkoliv jiným nenáročným způsobem a hned budete mít dva dětské pokoje místo jednoho.
  • Postavte na zahradě malý domek. Můžete na zahradě postavit za několik desítek tisíc malý domek s jednou místností, kde mohou přespávat kamarádi, nebo se tam třeba časem částečně nastěhuje jedno z dětí.
  • Holky spolu, kluci spolu. Když nemáte dostatek dětských pokojů, musejí děti pokoje sdílet. Když je dobře vybavíte třeba poschoďovou postelí nebo dalšími zajímavými prvky, bude to i pro ně zajímavé. A soukromí si dítě vždy nějak najde.
  • Čím více venku. V dnešní době počítačů, telefonů a internetu je pro většinu rodičů radost, když jsou děti venku. Motivujte je venku trávit co nejvíce času, je to asi lepší, než když bude každé dítě sedět ve svém pokoji se svým tabletem.

29.11.2021

O mně

Dobrý den,
děkuji, že jste zavítali na mé www stránky.
Jsem realitním makléřem společnosti RE/MAX Delux.
V realitách se pohybuji od roku 2010.
Za tu dobu jsem realizoval přes 400 realitních transakcí.
Jako jeden z mála makléřů v ČR jsem certifikovaným realitním makléřem dle norem ISO 17024.
Jestli prodáváte nebo pronajíte byt či jinou nemovitost, budu rád, když se na mne obrátíte.
Věřím, že Vaši důvěru nezklamu!

 

Specializace:
- prodej novostaveb rodiných domů (široká databáze zájemců)
- prodej a pronájem domů a bytů
  oblast: Morava

 

2013 - 3. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast ČR, Pronájem
2013 - 1. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast Morava, Pronájem
2021 - 1. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast Morava, Pronájem
2023 - 1. místo - Makléř měsíce 01/2023, oblast Morava, Prodej
2023 - 5. místo - Makléř měsíce 01/2023, oblast ČR, Prodej
(hodnoceno z více jak 1200 makléřů RE/MAX)

 

Certifikáty

Certifikovaný makléř ISO_detail_1.1 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX 2. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX 100% - Jan Konečný REMAX Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.