Včasný prodej nemovitosti vás může uchránit od exekuce

Když má člověk dlouhodobé finanční potíže, nezvládá splácet své dluhy a nedokáže své závazky vyřešit formou osobního bankrotu, pak mohou věřitelé předat celou věc exekutorovi. Základem řešení problému je postavit se k němu čelem, komunikovat s věřiteli, a když je to nutné, uchýlit se i k prodeji svých nemovitostí.

Když totiž své nemovitosti neprodáte včas, může po nich sáhnout exekutor, který je pak prodá výrazně pod cenou. Když dojde k exekuci, přijde dlužníkovi exekuční výzva k dobrovolné úhradě dluhu. Zároveň s tím však exekutor již zablokuje majetek dlužníka. Zablokuje bankovní účty, může nařídit zaměstnavateli, aby z platu prováděl srážky ze mzdy s tím, že dlužníkovi zůstane jen nezabavitelné minimum dané zákonem.

Dalším krokem pak je prodej movitých věcí. Když k pokrytí dluhů nestačí peníze z bankovního účtu ani prodej movitých věcí, přistoupí exekutor k prodeji nemovitostí například dražbou, a to i těch, ve kterých dlužník bydlí.

Oslovit realitku a jednat

Když se tomuto chcete vyhnout, nejlepší je co nejdříve oslovit zkušenou realitní kancelář, a prodat své nemovitosti za co nejvyšší cenu. Můžete se s novým majitelem zkusit dohodnout, že v nemovitosti budete i nadále bydlet, ale budete platit nájemné. Faktem je, že dražbě nemovitosti se můžete vyhnout pouze včasným prodejem a úhradou dluhu. Ještě ve fázi exekuce dokážou šikovní makléři jednat s exekutorem a zabránit tomu, aby byla nemovitost prodána pod cenou!

3.6.2021

O mně

Dobrý den,
děkuji, že jste zavítali na mé www stránky.
Jsem realitním makléřem společnosti RE/MAX Delux.
V realitách se pohybuji od roku 2010.
Za tu dobu jsem realizoval přes 400 realitních transakcí.
Jako jeden z mála makléřů v ČR jsem certifikovaným realitním makléřem dle norem ISO 17024.
Jestli prodáváte nebo pronajíte byt či jinou nemovitost, budu rád, když se na mne obrátíte.
Věřím, že Vaši důvěru nezklamu!

 

Specializace:
- prodej novostaveb rodiných domů (široká databáze zájemců)
- prodej a pronájem domů a bytů
  oblast: Morava

 

2013 - 3. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast ČR, Pronájem
2013 - 1. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast Morava, Pronájem
2021 - 1. místo - Makléř roku sítě RE/MAX, oblast Morava, Pronájem
2023 - 1. místo - Makléř měsíce 01/2023, oblast Morava, Prodej
2023 - 5. místo - Makléř měsíce 01/2023, oblast ČR, Prodej
(hodnoceno z více jak 1200 makléřů RE/MAX)

 

Certifikáty

Certifikovaný makléř ISO_detail_1.1 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX 2. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX 100% - Jan Konečný REMAX Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.