Hypoteční trh oproti všem negativním předpokladům stále roste, banky hlásí za léto rekordní výsledky!

Na jaře z důvodu koronavirové pandemie došlo ke krátkodobému poklesu poptávek u hypotečních úvěrů, v průběhu prázdnin tomu bylo ovšem zcela naopak: objem poskytnutých hypotéčních úvěrů výrazně rostl. Červenec letošního roku byl s celkovým objemem poskytnutých hypoték ve výši téměř 21,6 miliardy korun dokonce rekordní.

Motivačním prvkem bylo pro řadu klientů snižování úrokových sazeb ze strany bank, dalším a neméně důležitým faktorem je uvolnění některých doporučených omezení ČNB, která mají vliv na bonitu klienta (LTV, úvěrové parametry DSTI a DTI).

Vzrostla také průměrná výše hypotečního úvěru, která se meziročně zvýšila z 2,5 na 2,75 milionu korun. Banky celkem poskytly zhruba 7 900 hypoték, což je zhruba o 16 procent více než v minulém období. Věříme, že vývoj v oblasti hypotečního trhu bude nadále takto pozitivní, a odhadujeme, že objem poskytnutých hypoték bude za rok 2020 vyšší než 200 miliard korun.

1.10.2020

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.