Které byty se vyplatí prodat co nejdříve

V době pandemie se očekávalo, že trh s nemovitostmi bude stagnovat, ale překvapivě se to nestalo, naopak ceny nemovitostí vyletěly dost nahoru. A to prakticky všech nemovitostí včetně bytů. Byty jsou obecně zajímavá investice, takže si své kupce lehce najdou. Otázkou je, proč v dnešní době byty vůbec prodávat. První odpověď, která nás asi napadne je ta, že ceny bytů jsou teď opravdu vysoko, ale neporostou ještě?

Možná porostou, není nutné prodávat teď, ale v tomto článku se chceme zaměřit na různé typy bytů, jejichž prodej v této době dává smysl. Pojďme se tedy podívat na byty, které se podle odborníků vyplatí brzy prodat:

  • Byty v centru Prahy či Brna, které žily z Airbnb. Faktem je, že turismus hodně klesl a Airbnb už tak nefrčí jako před pár lety. Navíc v centru Prahy i Brna už jsou ceny bytů tak vysoké, že ani nájemné často nepokrývá měsíční splátku hypotéky.
  • Byty v místech, kde se bude kolem stavět. V místech, kde je možné stavět nové bytové domy, je možné, že budou ceny stávajících bytů klesat. Města, obce i developeři se budou určitě snažit nové byty stavět, což v některých lokalitách sníží přetlak poptávky po bydlení.
  • Byty obklopené problémovou komunitou. Bytové domy s problémovými nájemníky nebo v oblastech se silnou ruskojazyčnou komunitou nejsou a v budoucnu ani nebudou pro kupce příliš atraktivní. To platí i tam, kde moc nefunguje SVJ.
  • Byty v domech před rekonstrukcí. Díky výraznému zdražování stavebních materiálů i prací se vyplatí byty v domech před rekonstrukcí prodat a neinvestovat do rekonstrukce.
  • Byty v místech, kde se bude stavět dálnice apod. Když máte informace, že se někde v blízkosti vašeho bytu budou stavět liniové stavby (dálnice, železnice, vedení vysokého napětí aj.), pak se vyplatí byt včas prodat, dříve, než jeho cena klesne.

Jestli uvažujete o prodeji bytu, určitě kontaktujte zkušenou realitní kancelář, která vám s prodejem pomůže.

15.12.2021

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.