Motivace makléře je vyšší, když prodává nemovitost jen on sám

V dnešní době se ještě někdo méně informovaný možná najde, kdo nechává prodávat svou nemovitost přes více realitních kanceláří a makléřů. Myslí si, že to celý proces urychlí, ale není to moc rozumné a v praxi to vypadá tak, že pro nikoho není taková nemovitost priorita. Makléři mají nižší motivaci, necítí důvěru, majitel pořádně neví, kolik a jací zájemci se ohlásili. Navíc zájemci o takovou nemovitost automaticky ztrácejí zájem…

Prodej přes více makléřů má i další nevýhody:

  • Umělé snižování ceny. Když nemovitost nabízí více makléřů a realitních kanceláří, vzniká zbytečně umělá rivalita, a makléři tak tlačí cenu dolů, aby prodali oni.
  • Pochybnosti zájemců o nemovitosti. Když má jedna nemovitost více inzerátů, vypadá to podezřele. Může se zdát, že se nemovitost špatně prodává, nebo je s ní nějaký problém.
  • Mix informací. Majitel obvykle nedostává všechny informace, protože je ve hře příliš mnoho lidí. Neví, kolik a jakých zájemců se ozvalo, nemá prodej pod kontrolou.
  • Laxnost makléřů. Když nemá makléř velkou důvěru, může být laxní a o prodej dané nemovitosti se zajímá jen okrajově. Nedá do toho všechno.

Vyberte jednoho důvěryhodného makléře!

Naopak když má makléř od majitele nemovitosti absolutní důvěru, může se prodeji věnovat na sto procent. Má větší motivaci dát do prodeje všechno, vytvoří perfektní inzerát a věnuje zakázce více času, investuje do zakázky spoustu finančních prostředků. Je to pro něj priorita, což pozitivně ovlivní průběh celého obchodu. Makléři a realitní kanceláře vám mohou naslibovat cokoliv, aby si vás získali, ale když mají výhradní právo zprostředkování prodeje, pak jsou na vaší straně a budou za vaši věc bojovat. A to je to, co od makléřů lidé chtějí. Takže myslete i na motivaci makléře, vyberte si toho pravého a nechte prodej jen na něm!

2.11.2020

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.