Proč si pořídit dřevostavbu

Dříve v Česku jasně vládly zděné domy, ale dnes se začíná trend měnit, do popředí se dostávají dřevostavby. Ne že by se jich stavělo více než zděných domů, ale jejich počet utěšeně roste. Důvodů je hned několik:

  • Dřevostavby jsou levnější. Fakem je, že dřevostavby jsou levnější než zděné domy. Někdy i o desítky procent .
  • Dřevostavbu postavíte velmi rychle. Velkou výhodou je skutečnost, že dřevostavba roste velmi rychle, navíc ji můžete stavět i během zimy.
  • Můžete stavět svépomocí. Když jste alespoň trochu kutil, neměl by být problém postavit dřevostavbu svépomocí, což ušetří další spoustu peněz. Montované dřevostavby připomínají skládačku, velmi pravděpodobně ji zvládnete sestavit i vy sami.
  • Efektivnější vytápění = úspora energie. Vytápění dřevostavby je jednoduché a může znamenat úsporu v řádu desítek procent.

 

Menší domky pro jedinou rodinu

Dřevostavba je čím dál oblíbenější i proto, že dnes mladí lidé raději staví vlastní domy, než aby využívali dvougenerační zděné domy svých rodičů. Dříve se stavěly ohromné rodinné domy, dnes je trend spíše opačný - stavět menší domky pro jednu rodinu. Navíc když dřevostavbu za 50 let zdědí potomci, mohou ji celkem jednoduše zlikvidovat a postavit si vlastní dům podle svých představ.

Jedním z argumentů proti dřevostavbám bývá strach z ohně. Testy jasně ukazují, že konstrukce není příliš hořlavá. Obecně totiž platí, že na hořlavost stavby má totiž vliv především vnitřní vybavení.

28.11.2020

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.