Finanční transakce s ruskými občany

S ohledem na probíhající válku na Ukrajině již Evropská unie přijala mnoho opatření, která mají za cíl sankcionovat Rusko a Bělorusko a jeho státní příslušníky.

Smyslem předmětných opatření je ztížit ruským státním příslušníkům, fyzickým osobám s bydlištěm v Rusku, právnickým osobám usazeným v Rusku a subjektům či orgánům usazeným v Rusku, využívání finančního systému EU, a to např. tak, že v rámci jedné úvěrové instituce (banky) nesmí hodnota vkladu jedné z výše uvedených osob přesáhnout částku 100 000 EUR (nebo jeho ekvivalent v jakékoliv jiné měně). Banky tak mají povinnost sledovat finanční prostředky na účtech svých ruských klientů. Vklady nad celkovou hranici 100 000 EUR u jedné banky musí být ze strany této banky odmítnuty. Zda banka zamítne celý vklad nebo pouze částku přesahující stanovený limit, je pouze na dané bance.

Toto opatření nedopadá na ruské státní příslušníky a fyzické osoby s bydlištěm v Rusku, pokud mají současně státní příslušnost či trvalý nebo dočasný pobyt v některém členském státě EU, EHS či Švýcarsku.

Je tak doporučeno, u případných obchodů s ruskými klienty věnovat zvýšenou pozornost, zda smluvní strany splňují podmínky, aby mohla řádně proběhnout úhrada kupní ceny, neboť nepřipsání peněžních prostředků straně prodávající by mohlo znamenat i zrušení kupní smlouvy. Veškeré AML povinnosti tím samozřejmě nejsou nijak dotčeny a je nutné je plnit i nadále (zejm. prověřit, zda účastník obchodního případu není na sankčních seznamech).

28.5.2022

O mně

„MILUJI, CO DĚLÁM. DĚLÁM, CO MILUJI!“

V realitách pracuji šestým rokem. Zrealizovala jsem více jak 120 realitních případů. Každoročně získávám Ocenění TOP mimořádných makléřů sítě "RE/MAX ČR".V říjnu 2023 jsem byla 3.neúspěšnějším makléřem v ČR a 2. nejúspěšnějším makléřem regionu MORAVA.   

 

Pomu i Vám! Potřebujete poradit v oblasti  prodeje, pronájmu, dědických řízeních či financování nemovitostí?

 

Jsem vdaná, mám 17-letou dceru Terezku a dospělého syna Patrika. Relaxuji procházkami v přírodě, miluji moře a cestování. Ráda si doma na terásce něco pěkného přečtu nebo si zajdu s přáteli někam na vínko. S dcerou rády experimentujeme v kuchyni.

 

Pomáhám majitelům nemovitostí zorientovat se na současném realitním trhu tak, aby prodali svou nemovitost bezpečně, rychle a s co nejvyšším ziskem. Dělat lidem radost je mým životním krédem. Svoji tvář neschovávám. Za své služby svým klientům ručím, vždy se k práci stavím profesionálně s největší péčí. Mým cílem je reality dělat jinak - nejlíp!

 

Individuálnímu přístup k prodávajícímu a kupujícímu je samozřejmostí. Díky moderním technikám, profesionálnímu marketingu dokáži Vaši nemovitost prodat za NEJVYŠŠÍ TRŽNÍ CENU. Na službách nikdy nešetřím - k nemovitostem nechávám dělat profesionální fotografie, točím videoprodhlídky a virtuální 3D prohlídky, samozřejmostí jsou půdorysy, pokud je to vhodné dělám Home staging.

 

Reference klientů, kteří využili moje služby:

www.remax-czech.cz/reality/re-max-delux/dagmar-micikova

www.remaxdelux.dagmar-micikova/reference

Potřebujete znát tržní cenu vaší nemovitosti? Chci odhad ZDARMA.

 

Dagmar Mičíková

Makléř

Certifikáty

Diplom_202310 100_percent Ocenění_club 2019 195x200_RMX_Aukcni_specialista Certifikovaný-makléř-2_rgb Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.