Co je to pojištění domácnosti a pojištění nemovitosti

Víte, jaký je rozdíl mezi pojištěním domácnosti a pojištěním nemovitosti? Je to celkem jednoduché, do pojištění nemovitosti patří prakticky jen holé zdi, střecha, základová deska, garáž apod. Naopak pod pojištění domácnosti patří veškeré vybavení včetně kuchyňské linky, obkladů v koupelně nebo třeba dřevěné podlahy. Přesně vše řeší samozřejmě konkrétní pojišťovací smlouva.

Proč se pojistit

Pojištění se sjednává hlavně pro případ, kdyby vám dům vyhořel. Kromě ohně se hodí pojištění i v případě přírodní katastrofy, ale dnes se platí i pojištění na možné škody způsobené sousedovi nebo pojištění tzv. na blbost. Když chcete koupit nemovitost přes hypotéku, pojištění nemovitosti je jednou z podmínek, takže ani nebudete řešit, jestli nemovitost pojistit, budete to mít povinné.

Kde se pojistit

Když kupujete nemovitost, pak je nejlepší se o pojištění nemovitosti poradit se svým makléřem nebo realitní kanceláří. Ta vám vhodné pojištění vyřídí nebo vás alespoň nasměruje k někomu, s kým pojištění vyřešíte. Když s realitkou nespolupracujete, ale stavíte si například dům svépomocí, pak oslovte ideálně přes doporučení nezávislého pojišťovacího experta, respektive odborníka na pojištění, který s vámi pojištění vyřídí.

Pojištění nemovitosti a domácnosti jsou tak dvě různá pojištění, které je nejlepší kombinovat. V praxi to bude tak, že vás pojištění vyjde měsíčně na pakatel v řádech desítek nebo spíše nižších stovek korun. I když třeba pojištění není povinné, rozhodně se o něm vyplatí alespoň uvažovat, protože jde přece jen o vaši střechu nad hlavou.

30.11.2021

O mně

 

K realitám jsem se dostala v době, kdy jsem řešila těžkou životní situaci. Práce s nemovitostmi byla vždy mým snem a v době, kdy jsem hledala takovou práci, abych byla časově nezávislá kvůli dětem, přišla nabídka z RE/MAX Delux. Koncept RE/MAXu, který je založený na neustálém vzdělávání a mnohaletých zkušenostech mě uchvátil natolik, že jsem neváhala. Chci pomáhat lidem a to se mi splnilo, pomáhám lidem plnit sny o bydlení, což je základ pro jejich pohodu a štěstí.

 

Práce s realitami není jen práce, je to životní styl, neustálé řešení nových a nových situací spojených s prodejem a převodem nemovitostí. A to mě moc baví, žádný stereotyp. Ke každému klientovi přistupuji individuálně s ohledem na jeho potřeby.

 

Pokud i Vy chcete prodat svoji nemovitost v co nejkratším čase a za co nejvyšší cenu, tak mě neváhejte kontaktovat. Ráda si s Vámi domluvím osobní schůzku, na které probereme veškeré možnosti spolupráce :)

Lada Peková

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX 195x200_RMX_Aukcni_specialista Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.