Od 1.9.2022 začne platit zákaz topení tuhými palivy v kotlích I. a II. emisní třídy

Když máte starý kotel na tuhá paliva, na uhlí a na dřevo, pak zbystřete. Už se pomalu blíží termín, do kdy je potřeba kotel vyměnit. I když je kotel funkční, tak od 1.září 2022 začne platit zákaz topení tuhými palivy v kotlích I. a II. emisní třídy. Jedná se hlavně o staré uhelné kotle s ručním přikládáním, ale také zastaralé prohořívací nebo odhořívací kotle na dřevo, což jsou kotle bez ventilátoru, který řídí přívod spalovacího vzduchu.

To je nepříjemné hlavně v obcích bez plynofikace, když kupujete starou chalupu, tak výměnu starého kotle zařaďte do svých plánů. Odborníci tvrdí, že se to bude v Česku týkat cca 250 000 kotlů.

Výměna všech kotlů na tuhá paliva vyrobená před rokem 2000

Bez výjimky musí být do 1.9. 2022 vyměněny všechny kotle na tuhá paliva, které byly vyrobeny před rokem 2000. Prakticky všechny ručně přikládané kotle vyrobené v letech 2000 až 2010 musí být také vyměněny. Od uvedeného data mohou zůstat jen kotle ve vyšších emisních třídách. Informace o emisní třídě je na výrobním štítku kotle.

Nový kotel nebo jiné vytápění?

Dnes je na trhu spousta variant, jak dům vytápět - nový plynový kotel, elektrokotel, tepelná čerpadla, moderní automatický kotel na tuhá paliva aj. Musíte sami zvážit, co se vám finančně vyplatí, co je technicky možné a jaká varianta je optimální. Dřevo a tuhá paliva jsou v Česku hodně oblíbená, hlavně na vesnicích. Každopádně čas povinné výměny se blíží.

27.12.2021

O mně

 

K realitám jsem se dostala v době, kdy jsem řešila těžkou životní situaci. Práce s nemovitostmi byla vždy mým snem a v době, kdy jsem hledala takovou práci, abych byla časově nezávislá kvůli dětem, přišla nabídka z RE/MAX Delux. Koncept RE/MAXu, který je založený na neustálém vzdělávání a mnohaletých zkušenostech mě uchvátil natolik, že jsem neváhala. Chci pomáhat lidem a to se mi splnilo, pomáhám lidem plnit sny o bydlení, což je základ pro jejich pohodu a štěstí.

 

Práce s realitami není jen práce, je to životní styl, neustálé řešení nových a nových situací spojených s prodejem a převodem nemovitostí. A to mě moc baví, žádný stereotyp. Ke každému klientovi přistupuji individuálně s ohledem na jeho potřeby.

 

Pokud i Vy chcete prodat svoji nemovitost v co nejkratším čase a za co nejvyšší cenu, tak mě neváhejte kontaktovat. Ráda si s Vámi domluvím osobní schůzku, na které probereme veškeré možnosti spolupráce :)

Lada Peková

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX 195x200_RMX_Aukcni_specialista Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.