Zápis do evidence skutečných majitelů

Dne 1. 12. 2021 uplynula nejzazší lhůta pro uvedení zápisu v evidenci skutečných majitelů do souladu s požadavky nového zák. č. 37/2021 Sb., o evidenci skutečných majitelů (dále jen „ZESM“). Přechodná ustanovení ZESM ukládala do uvedeného data povinnost zapsat údaje o svém skutečném majiteli dle nové právní úpravy obchodním korporacím, které:

  1. • vznikly do 31. prosince 2017 a provedly zápis údajů do evidence skutečných majitelů dle předchozí právní úpravy do 1. ledna 2019, a
  2. • vznikly od 1. ledna 2018 dále a provedly zápis údajů do evidence skutečných majitelů dle předchozí právní úpravy do 15 dnů od svého vzniku.

Pro ostatní obchodní korporace, které podle dosavadních právních předpisů nezajistily zápis nezbytných údajů nebo tak učinily pozdě, platí povinnost zajistit soulad zápisu do evidence dle ZESM bez zbytečného odkladu po nabytí účinnosti ZESM, jež nastala ke dni 1. 6. 2021.

V případě absentujícího zápisu v evidenci, jeho nesouladu se skutečným stavem nebo požadavky ZESM, hrozí dotčeným osobám sankce až do výše 500 000 Kč.

Zápis v evidenci si můžete zkontrolovat zde: https://esm.justice.cz/ias/issm/rejstrik 

11.1.2022

O mně

 

K realitám jsem se dostala v době, kdy jsem řešila těžkou životní situaci. Práce s nemovitostmi byla vždy mým snem a v době, kdy jsem hledala takovou práci, abych byla časově nezávislá kvůli dětem, přišla nabídka z RE/MAX Delux. Koncept RE/MAXu, který je založený na neustálém vzdělávání a mnohaletých zkušenostech mě uchvátil natolik, že jsem neváhala. Chci pomáhat lidem a to se mi splnilo, pomáhám lidem plnit sny o bydlení, což je základ pro jejich pohodu a štěstí.

 

Práce s realitami není jen práce, je to životní styl, neustálé řešení nových a nových situací spojených s prodejem a převodem nemovitostí. A to mě moc baví, žádný stereotyp. Ke každému klientovi přistupuji individuálně s ohledem na jeho potřeby.

 

Pokud i Vy chcete prodat svoji nemovitost v co nejkratším čase a za co nejvyšší cenu, tak mě neváhejte kontaktovat. Ráda si s Vámi domluvím osobní schůzku, na které probereme veškeré možnosti spolupráce :)

Lada Peková

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX 195x200_RMX_Aukcni_specialista Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.