Na co si dát pozor v kupní smlouvě? 12 bodů.

Kupní smlouva je klíčovým dokumentem při prodeji nebo nákupu nemovitosti. Je důležité pečlivě prověřit všechny podmínky a ujistit se, že jsou v souladu s vašimi očekáváními a právními normami. Zde je seznam klíčových bodů, které byste měli zkontrolovat a vzít v úvahu při prohlížení kupní smlouvy:

  1. Identifikace stran: Ověřte si, že jména a identifikační údaje kupujícího a prodávajícího jsou uvedeny správně.

  2. Popis nemovitosti: Zkontrolujte, zda popis nemovitosti v kupní smlouvě odpovídá skutečnosti. Týká se to jak fyzického popisu nemovitosti (adresa, velikost, umístění), tak i právního stavu (jako např. zástavní práva nebo omezení).

  3. Kupní cena: Ujistěte se, že uvedená kupní cena je ta, kterou jste se s druhou stranou dohodli. Zohledněte také případné smluvní pokuty nebo zálohy.

  4. Podmínky platby: Zkontrolujte, jaká jsou pravidla pro platbu kupní ceny – kdy a jak budete platit.

  5. Datum předání nemovitosti: Smlouva by měla obsahovat datum, kdy dojde k předání nemovitosti. Toto datum se často označuje jako "datum plnění".

  6. Práva a omezení: Zjistěte, zda jsou v kupní smlouvě uvedena práva a omezení spojená s nemovitostí, jako jsou servituty, právo průchodu nebo omezení výstavby.

  7. Náklady a poplatky: Prověřte, kdo bude platit případné náklady spojené s prodejem nemovitosti, jako jsou náklady na převod vlastnictví.

  8. Podmínky pro storno: Zjistěte, za jakých okolností lze smlouvu zrušit a jaké jsou následky storna.

  9. Záruky a odpovědnost: Pokud jsou v kupní smlouvě uvedeny záruky prodávajícího týkající se stavu nemovitosti, ujistěte se, že jsou přesně popsány.

  10. Další podmínky a ujednání: Zkontrolujte, zda jsou uvedeny další důležité podmínky, jako je doba pro provedení kontroly stavu nemovitosti, povinnost provedení nutných oprav apod.

  11. Smluvní pokuty: Zjistěte, zda smlouva obsahuje ujednání o smluvních pokutách, které by byly uplatněny v případě porušení smluvních podmínek.

  12. Podpisy: Ujistěte se, že jsou v kupní smlouvě uvedeny podpisy všech stran a datování.

Je důležité mít na paměti, že kupní smlouva je právně závazný dokument, a proto byste měli případně konzultovat její obsah s realitním makléřem, právním expertem nebo advokátem, aby byla vaše práva a zájmy co nejlépe chráněny.

20.8.2023

O mně

 

Jsem profesionální realitní makléřka a průvodkyně v labyrintu nemovitostí.

 

Svým klientům pomáhám najít cestu k vysněnému domovu a překonat překážky na cestě k úspěšnému prodeji nebo pronájmu.

 

Bez ohledu na to, zda hledáte nové bydlení, investiční příležitost nebo chcete výhodně prodat či pronajmout svoji nemovitost, pomohu Vám dosáhnout Vašich cílů.

 

 Mým posláním je poskytnout nejlepší možné služby. Zabývám se pečlivě každým detailem realitní transakce, abych zajistila optimální výsledky.

 

Jsem připravena odpovědět na Vaše dotazy, vysvětlit Vám každý krok, abyste se cítili pohodlně a informovaně během celého procesu.

 

Nečekejte déle a kontaktujte mě ještě dnes, abychom společně začali plánovat Vaše úspěšné realitní dobrodružství!

MgA. Marie Pšenicová

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista rmx-cms 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.