RE/MAX Delux
+420 602 703 897 Máte dotaz? Kontaktujte nás na +420 602 703 897

Prodej chalupy, 334 m2, Valkeřice

Informace u makléře

Valkeřice

V podhůří Lužických hor nedaleko Děčína se nad obcí Valkeřice rozprostírá na pozemku 3 390 m2 citlivě zrekonstruovaná usedlost o celkové ploše cca 334 m2, jejíž historie sahá až do 2. poloviny 18. století.
V kamenném sklepě hlavní budovy i hospodářského stavení vyvěrají studánky. Na pozemku usedlosti je vlastní studna. Na zahradě se v jarních měsících naplní umělé jezírko napájené v té době vodou z vlastního potůčku. Na upravené zahradě rostou ovocné i okrasné stromy a keře.
V hlavní budově se v přízemí nachází prostorná obytná místnost se stylovými kachlovými kamny, moderní kuchyně, koupelna i historická síň a bývalá stáj s kamenným sloupem a klenbou. V patře budete spát jako v bavlnce ve dvou prostorných ložnicích a hosty můžete ubytovat ve dvou menších útulných pokojích. V domě, přístavku i stodole je spousta úložného prostoru, který je možno přestavět na další obytné prostory. V patře přístavku je zřízen pingpongový sál.
Ze všech oken domu je krásný výhled do krajiny. Na procházku se můžete vydat k nedalekým přírodním jezírkům, houby můžete sbírat v blízkém lese. Další atraktivní turistické cíle pak najdete v nedalekém Děčíně i nejbližším okolí (Bobří vodopád, rozhledny a vyhlídky - Kohout a Vítkovka, Levín a keramika, Úštěk a ptačí domky, zámek v Benešově nad Ploučnicí, skanzen v Zubrnici, ale i třeba Pravčická skála a Hřensko).
V domě je zavedená elektřina, vodovod, bojler na ohřev teplé vody, odpad je řešen jímkou a trativodem. Topí se kachlovými kamny a elektrickými přímotopy. Hlavní budova i přístavek mají dvě nadzemní patra, v hlavní budově je ještě dvoupatrová pochozí půda. Usedlost je celoročně obyvatelná.
Hledáte-li klid a zároveň pohodlí, zajeďte na toto kouzelné místo, kterým kráčela historie.

Číslo nabídky:372191Plocha užitná:334
Kategorie:

Chaty a rekreační objekty

Typ:

Prodej

Počet podlaží:2Jednotka:za nemovitost
Odpad:TrativodVoda:zdroj pro celý objekt, rozvod studené a teplé vody, Studna
Elektřina:230 V, 400 VStav objektu:velmi dobrý
Budova:smíšená
Mgr. Vladimíra Halperin Matoušková
Kontakt na makléře Mgr. Vladimíra Halperin Matoušková

Chcete se na něco zeptat?

Nenašli jste, co jste hledali?

Zkuste naše fulltext vyhledávání.
Hledat

Doporučené stránky

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.