5 pravidel, které pomohou prodat dům za nejvyšší cenu

Každý, kdo prodává rodinný dům, chce za něj i získat co nejvíce peněz. Je to logické. Jak ale v praxi opravdu prodat rodinný dům za nejvyšší možnou cenu? Vybrali jsme 5 základních pravidel, na které se zaměřit, abyste nejvyšší ceny dosáhli:

 

  1. Vybrat si špičkového makléře. Úplným základem je spolupracovat se zkušeným a šikovným makléřem nebo známou realitní kanceláří. Ta se postará hlavně o tvorbu nejlepšího inzerátu, který se dostane k těm správným zájemcům. A také vás bezpečně celým prodejem provede až ke zdárnému konci.
  2. Nespěchat a motivovat makléře. Vyplatí se netlačit na pilu, nespěchat a domluvit se s makléřem či realitkou tak, aby byli i oni motivováni k prodeji za co nejvyšší cenu. Někdy se podaří prodej v řádu týdnů, jindy měsíců, ale určitě se vyplatí počkat a nevyvíjet zbytečně tlak.
  3. Zaměřit se na přípravu domu k prodeji. To, jak se dům připraví k prodeji, je naprosto stěžejní. Lokalitu už samozřejmě nezměníte, ale dům se připravit dá. Můžete investovat do profesionálního homestagingu, nebo jen dům vyklidit, vymalovat, uklidit a naaranžovat tak, aby vypadal co nejlépe na fotkách i na osobní prohlídce.
  4. Zvážit rekonstrukci. Opravy běžných vad jsou jasné, ale možná můžete zvážit i větší rekonstrukci. Tady je potřeba si spočívat, jestli se to finančně vyplatí. Poradí vám makléř nebo někdo známý, kdo se pohybuje v oboru. Rekonstrukce stojí, čas, peníze a energii, ale někdy je to skvělá příležitost zvýšit výrazně prodejní cenu.
  5. Upravit zahradu. V neposlední řadě je dobré si uvědomit, že neprodáváte jen dům, ale i zahradu. Některé nemovitosti se prodávají o dost dráž právě kvůli zahradě. Tady lze skoro vždycky něco vylepšit bez velkých nákladů. Pozvat zahradnickou firmu, nebo zahradu upravit svépomocí.

22.8.2021

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.