Chcete být odhadce nebo makléř?

Odhadci nemovitostí a makléři hrají na stejném hřišti. Oběd dvě profese se musejí vyznat ve světě nemovitostí, často se tyto profese i prolínají. Makléř může být zároveň odhadce a naopak. Když se však podíváme na obě profese blíže, je v nich docela velký rozdíl.

Odhadce nemovitostí pracuje sám

Odhadce nemovitostí v zásadě řeší jen oceňování nemovitostí. Musí se vyznat v tom, jak se odhad ceny nemovitosti dělá, zná různé způsoby oceňování a jeho práce nejčastěji spočívá v tom, že na počítači zpracovává informace o nemovitosti, jejíž cenu odhaduje. Začne to tím, že osobně zajede na prohlídku nemovitosti, poznamená si všechny možné informace a dále pak pracuje samostatně ve své kanceláři. Výsledkem je pak kvalifikovaný odhad nemovitosti, za který dostane předem danou sumu peněz (v řádech tisíců korun).

Makleřina je pestřejší

Oproti tomu realitní makléř má mnohem větší záběr, dělá více činností a jeho práce vypadá na první pohled zajímavěji. Jedná s různými lidmi, pracuje na počítači, jezdí na prohlídky, telefonuje a vůbec je jeho práce o dost pestřejší. Odměna za prodanou nemovitost je pak obvykle v řádech desetisíců/statisíců korun. Na druhou stranu nikdy neví, kdy nemovitost prodá nebo pronajme, jeho příjmy jsou spíše nárazové. Odhadce to má přesně naopak, za každý odhad dostane jasně danou sumu.

Jaký jste typ člověka vy? Která profese by vás bavila více? Kreativnější práce makléře nebo spíše introvertská a precizní práce odhadce?

2.12.2021

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.