Co dělat, když máte zájemce, ale nemovitost nakonec nikdo nekoupí

Když prodáváme nemovitost, náš cíl je obvykle jasný. Prodat nemovitost co nejrychleji za cenu, kterou určíme. Ne vždy se to podaří. Obecně platí, že když už se nám však daří sehnat zájemce, kteří přijdou na osobní prohlídku, je to půlka cesty k vítězství. Co však dělat, když zájemce máme, ale nakonec nikdo z nich nemovitost nekoupí? Něco je asi špatně. Nejspíše to nebude přemrštěná cena, protože tu obvykle zájemci znají už předem. Kde je tedy problém?

Zeptejte se přímo zájemců

I když prohlídky nekončí prodejem, využijte je alespoň k tomu, abyste zjistili, proč potencionální kupci nakonec vaši nemovitost nechtějí. Získejte od nich zpětnou vazbu. Zeptejte se, proč dům nechtějí koupit, co jim vadí, a co by muselo být jinak, aby dům koupili. Nejspíše tak zjistíte, kde je zakopaný pes. Může se objevit problém, který se u zájemců opakuje. Může to být například příliš tmavý prostor, ale také to, že je kolem domu moc rušná ulice.

Něco můžete změnit, něco ne

Když se zájemcům zdá dům moc tmavý, můžete přidat osvětlení, sundat záclony, vymalovat stěny bílou barvou. Stejně tak jde vyřešit řada dalších překážek. Když však vadí zájemcům rušná ulice, těžko s tím něco uděláte. Každopádně je dobré vědět, co lidem vadí. Když už nevíte kudy kam, vždycky pomáhá snížení prodejní ceny.

Zkuste spolupráci s makléřem

Když jste prodávali sami a nedařilo se, určitě oslovte zkušenou realitní kancelář. Je jasné, že makléř při prohlídkách zjistí od zájemců ještě více než vy. Přece jen se k němu mohou zájemci chovat jinak než přímo k majiteli. Realitka vám navíc pomůže se získáváním dalších zájemců, zlepší vaši prezentaci a pomůže vám dotáhnout prodej nemovitosti do úspěšného konce.

28.1.2021

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.