Dobře udržovaná nemovitost se prodává mnohem lépe

Pravdou je, že bydlení je hodně o emocích, o tom, jaký pocit z nemovitosti kupující má. Jde o hodně peněz a velké rozhodnutí a vlastní pocit kupujícího zde hraje velkou roli. Nemovitost se mu prostě musí líbit. Nakonec nejsou nejdůležitější ani peníze, ale právě tento pocit. I proto je dobré před samotným prodejem investovat peníze i energii do úklidu a přípravy nemovitosti k prodeji.

Co můžete udělat ke zlepšení stavu nemovitosti

Je toho spousta, co může člověk udělat, aby nemovitost vypadala dobře udržovaná. Pojďme se podívat na základní věci:

  • Profesionální homestaging. Když si zaplatíte homestaging, profesionální firma připraví vaši nemovitost tak, aby se nemovitost dobře nafotila k prodeji, vyhodí starý nábytek, naaranžuje prostor tak, aby vypadal co nejlépe.
  • Perfektní úklid. Před prohlídkami je nutné nemovitost pořádně uklidit, ať vypadá udržovaná a čistá. Můžete si pozvat profi firmu, nebo se do úklidu pustit sami.
  • Údržba zahrady. Když je součástí nemovitosti i zahrada, zkuste ji dát do pořádku. Ostříhat keře, posekat trávník apod. Klidně si pozvěte za pár tisíc zahradnickou firmu, hned se zlepší celkový dojem.
  • Vyvětrání nemovitosti. Nezapomeňte ani na čistý vzduch v bytě či domě. Nic nedokáže tak zkazit prohlídku nemovitosti jako několik dnů nevyvětraný vzduch a pach psů nebo koček.
  • Drobné opravy před prodejem. Možná si říkáte, že drobné opravy teď před prodejem už nemají cenu. Pozor, zrovna teď cenu mají. Opravte kliku, vyměňte žárovku, spravte garnyž, vymalujte koupelnu… Každý nedodělek může kupující využít jako příležitost k vyjednávání o slevě.

Určitě oslovte zkušenou realitní kancelář nebo makléře, který vám poradí, jak svou nemovitost na prodej co nejlépe připravit!

26.4.2021

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.