Koupit, opravit a prodat

Když má člověk čas a chuť na nový projekt, může investovat do bytu nebo domu, opravit ho a následně prodat. Je to zajímavá forma investice. Samozřejmě to není pro každého, je potřeba být šikovný, ideálně člověk, kterého celá rekonstrukce bude bavit. Jestliže o podobném projektu uvažujete, čtěte dále.

Nejdříve je potřeba najít vhodný byt (nebo dům) ke koupi. Budeme se bavit o bytě, protože je to častější investice. Ideální byt je takový, který není v nejlepším stavu, dlouho tam nikdo nebydlel, nebo sice bydlel, ale nedělal zde žádné zásahy. Může to být byt po někom starším, nejlépe ve zrekonstruovaném domě, kde už jsou nová okna a zateplená fasáda. Ani toto však není nutnou podmínkou.

Když takový byt najdete a koupíte (pomůže vám realitka), můžete začít plánovat. Jestliže chcete byt obratem po rekonstrukci prodat, je dobré vytipovat si cílovou skupinu, které budete byt nabízet. Podle toho zvolíte formu rekonstrukce a design bytu (typ podlah, dveří, obkladů, koupelny, kuchyňské linky apod.).

Jak vytvořit moderní byt

Rekonstrukce by měla začínat od podlahy. Udělají se nové rozvody vody, elektřiny, plynu i topení. Nové budou nejen podlahy, ale také dveře včetně zárubní, kompletní vybavení koupelny i kuchyňský kout. Je skvělé vychytat i detaily, jako je osvětlení nebo elegantní lišty. Celá rekonstrukce je docela nákladná, časově i finančně, ale výsledkem je moderní byt, který se tomu starému vůbec nepodobá.

Přichází čas najít kupce a byt prodat. Tady je opět čas spolupracovat s šikovnou realitkou, která vytvoří i vizualizaci bytu včetně vybavení, přesně podle rozměrů a materiálů. Byt se může inzerovat ještě před dokončením. Prodejní cena vám pak musí vrátit veškeré náklady na materiál i váš čas. To, co je navíc je váš zisk!

4.5.2021

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.