Kuchyň spojená s obývákem je srdce domu

Když se podíváte na starší a novější rodinné domy, pak vidíte mnoho rozdílů. Dříve se stavěly obrovské dvougenerační domy se spoustou oddělených pokojů, dnes se spíše staví menší domky, kde je srdcem jedna velká místnost, zabírající skoro celé přízemí. Tím je kuchyň spojená s jídelnou a obývacím pokojem. Provedení bývá různé, ale princip je jasný - vytvořit místnost, kde se setkává a tráví čas celá rodina.

Kuchyň bývá od obývacího pokoje oddělená, ale jen částečně, například barem, schůdky, nábytkem apod. Když vaříte, máte pořád pocit, že jste ve stejném prostoru jako ti, kteří si čtou v obýváku.

Krb a prosklené balkónové dveře

S velkým prostorem, který kuchyň s obývákem vytváří, jdou ruku v ruce další časté prvky.

Prvním z nich je krb, krbová kamna či dokonce kachlová kamna. Máte-li krb, do kterého přikládáte polínka, pak asi sami cítíte, že tento krb je pravým srdcem domu. Oheň nejen hřeje, ale dodává domovu hlavně v zimě příjemnou atmosféru.

Druhým oblíbeným prvkem jsou prosklené dveře na terasu, případně jen na zahradu. Prosklení je teď v kurzu, dostatek přirozeného světla dává domovu další rozměr. Francouzská okna nebo celé prosklené stěny dnes najdete ve většině nových rodinných domů.

Trend velkých pokojů (kuchyň + obývák), krbových kamen a velkého prosklení vidíme u spousty novostaveb. Jak to máte se svými plány na stavbu rodinného domu vy?

4.12.2020

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.