Lidé se bojí inflace a kupují nemovitosti jako investici

V současné době je zde výrazný trend, který způsobuje celá situace s koronavirem. Lidé se obávají velké inflace, a když mají peníze, snaží se je rozumně investovat. A investice do nemovitostí jsou jednou z variant, protože nemovitosti hodnotu neztrácejí, spíše naopak. Poptávka po nemovitostech je tak vyšší než jejich nabídka. Samozřejmě však záleží na tom, jestli se prodává dům nebo byt, v jakém je stavu, a hlavně v jaké lokalitě.

Nemovitosti se prodávají i za vyšší ceny

Za nemovitost v dobré lokalitě, obzvláště za byty ve velkých městech, které jsou pro investory nejzajímavější, si dnes může prodávající říct více než dříve. Když budete spolupracovat s šikovným makléřem, můžete svou nemovitost prodat opravdu výhodně. Tedy v tom případě, že ji vůbec chcete prodávat. Když není cena nastavená až do extrému, a nemovitost je ve slušném stavu, neměl by být problém najít rychle kupce.

Obavy z inflace jsou na místě

Když vidíme, jakým tempem vláda zadlužuje stát, a jak vše zdražuje, je i laikovi celkem jasné, že nás čeká inflace, respektive zdražování všeho. Je to logické a všichni vidíme, že to způsobuje současná koronavirová situace, která nemá konce.

Zajímavé je, že trh s nemovitostmi jede na plné obrátky, lidé nemovitosti ve velkém nakupují, někteří makléři prakticky nemají co nabízet. To je velká výhoda pro prodávající, kteří toho využívají tím, že tlačí na cenu. Přesto se kupci najdou. Když chcete v současné době prodat nebo koupit nemovitost, určitě se obraťte na zkušenou realitní kancelář nebo na dobrého makléře, který vám i v této době poradí a celým procesem vás bezpečně provede.

7.4.2021

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.