Příjem na stáří - koupit ruinu na venkově, opravit ji a pronajímat

Zajímavou možností, jak se finančně zajistit na stáří, je investovat do nemovitostí. Ceny nemovitostí dlouhodobě rostou. Když však nemáte spoustu milionů, těžko nakoupíte třeba několik bytů v Brně či dokonce v Praze. Můžete si však vyhlídnout starou chalupu ve špatném stavu, ale ve skvělé lokalitě. Opravit ji a pronajímat. Taky to nebude zadarmo, ale rozhodně je to levnější varianta než byty v Praze. A navíc tak získáte místo i pro svou rekreaci.

Lokalita je v takovém případě opravdu základ úspěchu. Musí se líbit vám i potencionálním hostům. Stačí najít fajn lokalitu, třeba na horách a máte vyhráno. Krkonoše, Vysočina, Jeseníky, Pálava, Šumava... v Česku je spousta krásných míst. Když pak najdete vhodný objekt, můžete začít plánovat rekonstrukci.

Aby se chalupa dobře pronajímala, je důležité ji dobře dispozičně vyřešit a také vybavit. Více ložnic, společenská místnost s krbem, praktická kuchyňka, ideálně i zahrada, kde si mohou hrát děti a dospělí zase grilovat. Co se vybavení týče, tak by mělo být bytelné a praktické, když skupiny kamarádů přijedou na dovolenou, někdy to bývá divoké, tak aby vybavení vydrželo =)

Když budete hledat vhodný objekt, ideální je oslovit lokální realitní kancelář, která vám s hledáním pomůže. Přece jen se dostane k více nabídkám, a když se nějaká nová objeví, okamžitě vás bude informovat. A je jasné, že u nákupu realit právě rychlá reakce hraje velkou roli. Kromě toho vás realitka bezpečně provede celým procesem nákupu nemovitosti a pomůže vám ho dotáhnout do konce.

6.12.2021

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.