Přípustné a nepřípustné nemovitosti pro zajištění hypotéky

Když chcete koupit nemovitost a nemáte dostatek finančních prostředků, nejspíše budete žádat o hypotéku. Až 70 % všech nemovitostí se kupuje díky hypotečním úvěrům, takže je to úplně běžná věc. Hypotéka v podstatě znamená to, že vám banka půjčí peníze na nákup nemovitosti, vy však musíte hypoteční úvěr zajistit nějakou nemovitostí. Nemusí to být ta nemovitost, na kterou si půjčujete peníze, ale musí být přípustná pro zajištění hypotečního úvěru. V tomto článku se podíváme na obě skupiny nemovitostí = Ty, které můžete, i ty které nemůžete použít k zajištění hypotéky.

Nemovitosti přípustné pro zajištění hypotéky

Většina nemovitostí, které vlastníte, může být použita pro zajištění hypotečního úvěru. Jsou to tyto:

  • rodinný dům
  • chata, chalupa nebo podobný objekt osobní rekreace
  • bytový dům
  • stavební pozemek
  • bytová jednotka včetně podílu na společných částech domu a pozemku

 

Nemovitosti nepřípustné pro zajištění hypotéky

Některé typy nemovitostí bohužel banka jako zajištění hypotéky nemůže přijmout:

  • družstevní byty, které nejsou v osobním vlastnictví
  • státní (obecní) byty v objektech, které nejsou rozděleny na bytové jednotky
  • spoluvlastnické podíly na nemovitosti

Když uvažujete o hypotéce, ideální je probrat celou věc s makléřem či realitní kanceláří, která vám pomáhá s výběrem a nákupem nemovitosti.

19.8.2021

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.