Proč často lidé nechtějí své nemovitosti prodávat

Vlastnictví nemovitosti je vysoce ceněné. Je to taková životní jistota, často se jedná o rodinné dědictví. Některé rodiny mají jasnou zásadu, že nemovitosti se neprodávají, jen nakupují, aby rostlo rodinné jmění. Prodávat nemovitosti, které lidé dostali od svých rodičů a prarodičů, se často považuje za hýření. Samozřejmě je to jen pohled některých, protože vždy záleží na tom, jak lidé použijí peníze, které za nemovitosti utržili. Jestli je investují do jiných nemovitostí, nebo do svého podnikání, zdá se to jako rozumná a férová investice.

Pro další generace

Hlavním důvodem, proč někteří lidé nechtějí nemovitosti prodávat za žádnou cenu, je rodinný instinkt. Snaha zanechat co nejvíce nemovitostí pro své potomky, pro další generace. Je to celkem logické a chvályhodné. Určitě lepší, než své nemovitosti rozprodat a prohýřit. Kdo by nechtěl zdědit pole, lesy, domy a další nemovitosti, které se dědí z generace na generaci, že? V dnešní době to sice znamená těžkou práci, starost o nemovitosti, jejich údržbu, ale vše se dá elegantně vyřešit. Přepsat na své děti, pronajmout apod.

Nemovitost je jistota – ceny dlouhodobě rostou

Pravdou je, že ceny nemovitostí v dlouhodobém horizontu neklesají, spíše naopak, stále rostou. Věřme, že v dalších dekádách nedojde k znárodňování, jako tomu bylo před rokem 1989, takže investice do nemovitostí a jejich předávání z generace na generaci vypadá jako rozumná volba. Dát svým dětem takovou podporu a jistotu, jakou nemovitosti představují, je bezesporu skvělý počin. Otázkou je, co s nemovitostmi udělají naše děti, ale to už je jen na nich.

Spousta lidí uvažuje ještě dále. Nestačí jim jen předat nemovitosti, které od rodiny dostali, svým dětem, ale během života se ještě snaží své majetky rozšířit. Investují své peníze do dalších nemovitostí, které tak přidávají do rodinného vlastnictví. Pro některé to dokonce představuje jeden z životních cílů. Jak jste na tom ve vaší rodině vy?

15.9.2020

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.