Rozdělení pozemku může být výhodné - jak na to

Rozdělení pozemku na více částí je administrativně celkem náročné, ale ve spoustě případů se to vyplatí. Nejčastěji je zde motivace získat z jednoho pozemku více stavebních parcel a rozprodat je. Případně lidé dělí pozemky kvůli dědictví, respektive proto, aby je rozdělili mezi své potomky. Když se rozhodnete rozdělit své pozemky, pak se vyplatí spolupracovat s realitní kanceláří, která vás celým procesem provede, a samozřejmě vám také pomůže stavební parcely prodat!

Krok za krokem

Pojďme se podívat, jak se rozdělení pozemků provádí krok za krokem:

  • Souhlas s dělením. Jako první musíte vyplnit žádost s názvem Souhlas s dělením nebo scelováním pozemků. Uvádí se zde základní informace o pozemku i žadateli. Popíšete, jak a proč chcete pozemek rozdělit.
  • Návrh geometrického plánu. Dalším krokem je zpracování návrhu geometrického plánu. Můžete to zvládnout i bez cizí pomoci. Otevřete si online katastrální mapu, najdete pozemek a do jeho screen-shotu vyznačíte červenou barvou změny, které chcete udělat. To pro začátek stačí.
  • Souhlas obce a stavebního úřadu. Tento návrh geometrického plánu i s žádostí o souhlas s dělením musíte dát na obecní i stavební úřad. Když to někdo vyřizuje místo vás, dáte mu k tomu plnou moc.
  • Oslovení geodeta. Když máte v ruce souhlas s rozdělením pozemku, budete potřebovat geodeta, který zajistí finální geometrický plán. Tento plán pak ještě musí schválit příslušný katastrální úřad.
  • Návrh na vklad do katastru. Posledník krokem je zaslání Návrhu na vklad do katastru nemovitých věcí. Vyplníte příslušný formulář a společně se souhlasem stavebního úřadu, geometrickým plánem a dokladem o vlastnictví pozemku ho doručíte na příslušný katastr nemovitostí.

23.11.2020

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.