Stínící technika dává domu tvář

Když plánujete stavbu domu, nebo když si koupíte už postavený nový dům, nezapomeňte na význam stínící techniky. Kromě funkčnosti, tedy efektivní stínění, je důležitý i design. Stínící technika, ať už jsou to rolety, markýzy nebo žaluzie, výrazně ovlivňuje vzhled celého domu. Obzvláště pak vnější stínící technika, která je stále častější, protože udrží za okny nejen světlo, ale i teplo.

Vnější rolety, žaluzie a markýzy

Vnější stínící technika funguje nejlépe. Když zvolíte venkovní rolety, zajistí vám nejen perfektní stínění, ale fungují i jako bezpečnostní prvek a zvuková izolace. S vnějšími žaluziemi můžete zase výborně regulovat přístup světla do domu, když jsou zavřené, mají podobné bezpečnostní a izolační vlastnosti jako rolety. Markýzy se hodí na terasy a balkóny, vypadají elegantně, díky čidlům budou samy reagovat na slunce, déšť i vítr.

Vnitřní stínící technika

Ať už použijete vnitřní žaluzie, rolety, závěsy nebo jinou stínící techniku, je zde nevýhoda v tom, že sice nepustí dovnitř světlo, ale teplo už ano. V létě to může být nepříjemné. Co se týká designu, pak vnitřní stínící technika obvykle není tolik vidět, takže na design domu nemá až tak velký dopad, jako vnější stínící technika.

Severní či jižní strana

Orientace domu je samozřejmě zásadní. Je velký rozdíl mít dům orientovaný na jih nebo na sever. Když má dům okna na jižní stranu, a nestíní tam vzrostlé stromy nebo jiná vyšší stavba, pak je stínící technika v těchto oknech prakticky nutná. Jinak by se vám interiér v létě dost přehříval. Naopak u oken na severní stranu není tak problém se sluncem, ale spíše obecně se světlem. Na severní stranu obvykle stačí i vnitřní stínění.

23.9.2020

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.