Velký zájem o malé byty

V posledních měsících, ale v podstatě i letech, se zájem o byty prudce zvyšuje. Tím rostou i ceny bytů. Nejžádanější jsou menší a malé byty. Malé byty jsou cenově dostupnější a odpovídají trendu, kdy spoustě lidem nedělá problém se uskromnit. V nabídkách realitních kanceláří najdete menší byty 2+1, 1+1 i garsonky typu 1+kk.

Když byt tvoří jediná místnost, oficiálně musí mít minimálně 16 metrů čtverečních. Přesto se prodávají i menší byty, tzv. miniaturní byty, které bývají kolaudovány jako ateliéry, ve kterých se nedá oficiálně bydlet. Když tam nebudete mít trvalé bydliště, neměl by však být s bydlením žádný problém (pokud vám teda nevadí, že jste v rozporu se zákonem).

Nábytek na míru a perfektně využitý prostor

U nejmenších bytů je důležité, aby byl prostor maximálně využitý. Základem je vždy praktická koupelna a kuchyňský kout. Hodí se i nábytek na míru, může se využít i prostor nad postelí, respektive když je zvýšená postel, tak pod postelí. I proto se často prodávají nebo pronajímají malé byty po rekonstrukci, aby se prostor maximálně využil a byt nabízel pohodlné a moderní bydlení.

Miniaturní byty ve světě

Když se podíváte na internet, najdete spoustu extrémně malých bytů hlavně ve velkých asijských městech, kde žijí miliony lidí na malém prostoru (nejznámější jsou miniaturní byty v Hogkongu). Tyto byty vypadají dost šíleně, ale jsou praktické. Miniaturní byty totiž najdete v podstatě v každém velkoměstě, kde si spousta lidí klasický byt jednoduše nemůže dovolit. A miniaturní byty koupíte už i u nás.

18.5.2021

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.