Výhody a nevýhody realitní aukce

Realitní aukce je jeden z nástrojů, jak co nejlépe prodat nemovitost. Má smysl v případě, že se sejde více zájemců o danou nemovitost. Nemělo by totiž platit, že realitní kancelář prodá nemovitost hned prvnímu zájemci, který je ochoten zaplatit nabízenou cenu. Když se během krátké doby najde více zájemců, pro prodávajícího je rozhodně výhodnější uspořádat aukci, protože nemovitost prodá za více, než původně očekával. Na druhou stranu i kupující, který se neozval první, má šanci tuto nemovitost získat.

Všichni kupující mají stejnou šanci

U aukce nerozhodují o prodeji minuty ani hodiny. Prodávající určí tzv. aukční okno, tedy termín, do kdy si můžete nemovitost prohlédnout, a také samozřejmě vyhlásí rovnou termín aukce. Tam pak mají všichni zájemci stejnou šanci.

Pravidla aukce jsou předem jasně dána. Je určena základní prodejní cena. Zájemci pak pošlou své nabídky, které obsahují nejen cenu, za kterou jsou ochotni nemovitost koupit, ale i další detaily. Obvykle rozhoduje cena, ale nemusí to tak být. Rozhodnutí o tom, komu majitel nemovitost prodá, je čistě na něm. Často i u rozhodnutí majitele, komu nemovitost nakonec prodá, hraje roli způsob a rychlost financování realitní transakce.

Aukce prodej o moc nezdrží

V praxi aukce zdrží prodej cca o dva týdny. Tento čas potřebuje makléř k tomu, aby udělal propagaci aukce a aby si všichni zájemci mohli nemovitost osobně prohlédnout. Ve výsledku dva týdny většinou nic neřeší, takže se vyplatí si na aukci počkat. Rozhodně je to pro prodávajícího výhodná cesta, jak prodat svou nemovitost za maximální cenu!

8.9.2021

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.