Víte, proč s námi jako realitní makléř uspějete?

Být realitním makléřem je pro mnohé sen – vysoký plat, různorodá práce a čas pod kontrolou. S vysokou oblibou se ale pojí obrovská konkurence, a tedy i velmi obtížné prosazení. Toho jsme si vědomi i v RE/MAX Delux. Zjistěte, jak se díky nám můžete stát opravdu úspěšným realitním makléřem a jaké vzdělání vám předáme.  

Realitní makléř - vzdělání

Co se v článku dozvíte?

Výhody začátku v realitní kanceláři

Začít jako realitní makléř není jen tak (více v článku První rok realitního makléře). K prvním penězům se často dostanete až po 4-6 měsících tvrdé práce, během kterých můžete udělat mnoho chyb a zkusit nespočet slepých cest. Prvotní náklady se navíc vyšplhají až k 200 tisícům Kč, a to nemluvíme ještě o vašich životních nákladech. Není se proto čemu divit, že 90 % nováčků skončí. Proto je každá pomocná ruka dobrá, zejména ta od kvalitní realitní kanceláře.

O tom, jaké to má výhody, jak ji vybrat, jaké vzdělání budete potřebovat apod., jsme již psali ve článku Jak se stát realitním makléřem. O přínosech naší kanceláře jsme se zas bavili s mentorem RE/MAX Delux Ivanem Přepechalem. Pojďme si to ale shrnout.

V RE/MAXu je vzdělání na prvním místě   

Mezinárodní společnost RE/MAX, jejíž franšízou RE/MAX Delux je, věří, že čím více budou její makléři vzdělanější, tím víc budou úspěšnější, tím spíše předčí konkurenci a udělají značce to nejlepší jméno na trhu. Proto klade dlouhodobé a neustálé vzdělávání a seberozvoj na první místo. Všem, kdo tedy nastoupí pod nějakou pobočku RE/MAXu, nabízí automaticky RE/MAX Akademii, kde můžete získat několik certifikátů, ale i mnoho dalších vzdělávacích materiálů či dvakrát ročně přednášky od „celebrit realitního trhu“.

Co vše vám přinese RE/MAX Akademie

Po podpisu smlouvy, ať už jste předtím makléře dělali, nebo ne, následuje vždy RE/MAX akademie. Nejde v ní totiž jen o získání certifikační zkoušky, ale i o zjištění toho, jak funguje RE/MAX. Navíc je to opravdu důkladný kurz, kde se i zkušený makléř dozví mnoho nového.

Nový kurz akademie začíná každý měsíc a obsahuje 2x šest online live setkání od 9 do 16 hodin. Tato setkání jsou rozložená na dva měsíce. První blok se týká hlavně přípravy na certifikační zkoušku, kdežto druhý již praxe. Co se v nich naučíte?

Co se naučíte v RE/MAX Akademii?

Příprava na certifikovanou zkoušku – Během 6 dní vás lektoři připraví na certifikační zkoušku. Tu ze zákona potřebujete k získání vázané živnosti (výjimkou je jen vysokoškolské vzdělání vhodného zaměření). Budete zde probírat právo, proces převodu pro různé typy vlastnictví, zástavy, jak přesně funguje práce pro RE/MAX, jak funguje realitní byznys apod. Navíc dostanete i plno užitečných materiálů.

Po absolvování kurzu v případě nutnosti (ještě nemáte certifikát ani vhodnou VŠ) absolvujete offline zkoušku, kde budete odpovídat na otázky, jejichž odpovědi jste slyšeli v akademii, a budete také prakticky ukazovat, že umíte nacenit nemovitost, znáte proces převodu apod. Po složení zkoušky získáte certifikát a možnost založit si vázanou živnost pro vykonávání realitního makléře.

Realitní profesionál – Druhá část se stejným rozsahem je zaměřená zejména na praxi. Bude zde obchodní školení, školení komunikace, marketingu, vystupování na veřejnosti, práce s databázemi, s kupujícími a prodávajícími, zjistíte, jak udělat perfektní prohlídky nemovitosti, jak personifikovat propagační materiály apod.

Součástí této části kurzu je i pracovní sešit, který vás úkoluje. V jeho rámci si zařídíte vše, co po skončení kurzu budete potřebovat k tomu, abyste mohli začít ihned pracovat. Budete si zakládat profily na veškerých sociálních sítích, shánět profesionální fotky, vizitky apod.

Během posledního dne kurzu opět proběhne zkouška, tentokrát online, při jejímž splnění získáte interní RE/MAX certifikát Bronze.

RE/MAX Akademie dále nabízí certifikát Silver, který má platnost jen jeden rok a získáte ho, když zhlédnete cca 5-7 vzdělávacích videí z databáze RE/MAX Akademie. Ta jsou totiž ohodnocená určitými body a při získání 12 bodů získáte tento roční certifikát. Tím RE/MAX dál motivuje k neustálému vzdělání.

Pro ty vzdělání nenasytné je tu i ISO Gold certifikát, ke které musíte mít alespoň 20 prodaných nemovitostí a 2 roky praxe. Tehdy můžete vypracovat diplomovou práci a získat nejvyšší možné realitní vzdělání v realitách v oboru. Toto již nedělá RE/MAX, ale nezávislá agentura.

Pokud se ale chcete pustit do práce, stáčí vám pouze RE/MAX Akademie. S jejím splněním jste po dvou měsících papírově jako RE/MAX makléři hotoví. My osobně se s tím ale nespokojujeme. Co dále nabízíme?

Realitní makléř - vzdělání

V RE/MAX Delux jdeme ve vzdělání a podpoře ještě dál

V RE/MAX Delux si myslíme, že k bezkonkurenčnímu úspěchu na poli realit je třeba mnohem více než jen RE/MAX Akademie. Pro nás jsou také makléři a jejich úspěch vizitkou kanceláře, a proto každému příchozímu věnujeme opravdu maximální péči. O to se u nás stará mentor Ivan Přepechal a CEO RE/MAX Delux Tomáš Šimek. V čem všem exkluzivní péče spočívá?

Interní mentoring – Tento interní mentoring probíhá od samého počátku paralelně s RE/MAX Akademií. Je zaměřený zejména na praxi a zkusíte si v něm, jak naceňovat nemovitost, jak používat všechny důležité programy a aplikace apod. Také vám pomůžeme založit si sociální sítě, vytvořit vizitky, sehnat profesionální fotky. Toto vzdělání je samozřejmě přizpůsobené zkušenostem a pokročilosti každého makléře.

Součástí interního mentoringu je také obchodní školení, kde probíráme psychologii prodeje, vyjednávání, typologii osobnosti, ale i komunikaci na schůzce a prohlídce apod.

Plánování – Nováčkovi pomůžeme vytvořit roční plán, díky kterému bude jasně vědět, co vše musí udělat a kdy, aby se co nejrychleji dostal k prodeji nemovitosti. Pomůžeme mu aktivovat všechny důležité náborové marketingové kanály a řekneme mu, co vše funguje a nefunguje. Roční cíl si volí každý sám a s ohledem na něj se bude lišit plán i prostředky k jeho dosažení. S makléři se pravidelně potkáváme, plnění plánu vyhodnocujeme a podle potřeb navrhuje další aktivity.

Týden s receptorem – Jedná se o týden, kdy je s nováčkem fyzicky mentor a dělá s ním všechno, co neumí a nemá a potřebuje umět a mít. Opět se to může týkat marketingových věcí, ale můžeme mu také pomáhat s oslovením profesionálů ke spolupráci nebo s učením se tomu, jak probíhají schůzky. Často je to ve své podstatě první nábor nemovitosti společnými silami.

Individuální mentoring – Další možnost vzdělání je individuální mentoring, který se týká toho, co se zatím nestihlo, co makléř stále neumí a potřebuje to. Někdo potřebuje, abychom s ním prošli prodej nemovitosti až po její předání a přepis energie, jiný třeba jen pomoc s personifikací náborové a prohlídkové brožury.

Učení se od zkušenějších makléřů – Samozřejmostí je také učení se od zkušenějších makléřů. V kanceláři je nás kolem 50 a nikdy není problém se kohokoliv zeptat a poprosit ho, jestli byste s ním třeba mohli na prohlídku, nebo se podívat, jak dělá nábory, reklamu apod.

Mentorská spolupráce – Další oporou je i možnost mentorské spolupráce. S kýmkoliv z kanceláře můžete podepsat na rok tzv. mentorskou smlouvu. V ní jsou veškeré podmínky spolupráce, vaše vzájemné povinnosti i jakým způsobem bude rozdělena provize. Následně vám pak bude daný makléř rok ve vaší práci smluveným způsobem pomáhat.

IT mentoring – Toto vzdělání je zaměřené na IT, jde v podstatě o kompletní nastavení online prostředí. Budeme mít 5-6 schůzek, jednu za 14 dní, kde se budeme zaměřovat na databáze a práci s nimi, na sociální sítě a jejich nastavení, na nastavení webu, emailových kampaní, spuštění online reklam a ovládnutí a nastavení dalších online pomůcek (Pixel Chat, Canva, Cenové mapy, monitoring, Later). Více jsme se tomu věnovali třeba i v článku Aplikace, které realitnímu makléři pomohou uspět.

Business by design od Toma Ferryho – Po cca půl roce následuje školení od jednoho z nejvyhledávanějších trenérů makléřů na světě Toma Ferryho. Školení je dlouhé 10 pátků po dvou hodinách. Vždy si zde ve skupině 4-5 makléřů pouštíme školící videa a dopodrobna si s jejich pomocí rozebíráme vše o prodeji nemovitostí, tj. jak posílat reporty, pochopit klienta, nastavit prodejní cenu, nabírat víc nemovitostí apod. Je toho tam spoustu nového a je to hodně konkrétní, proto je nutné, aby toho již makléři hodně věděli.

Externí školení – Jednou za tři měsíce máme v kanceláři nějakého externího školitele z nejrůznějších oblastí (daně, insolvence, jak se chovat před kamerou apod.).

Vzdělávací materiály – Všem makléřů také nabízíme volně přístupné vzdělávací materiály i videa, které mají momentálně délku deset hodin. Jsou tam zopakovaná hlavně taková témata, která nejde na jeden poslech pobrat a člověk se k nim musí neustále vracet. Týkají se tedy nastavování online marketingu, tvorby one page webů, práce s interním makléřským systémem Delux Develop, toho, jak nastavit email-marketing apod. K dispozici jsou také nejrůznější druhy smluv, právních dokumentů, plných mocí, designový manuál, fotky a mnoho dalšího.

Provozní manuál – Poslední věcí je provozní manuál, který obsahuje kontakty na všechny ověřené profesionály potřebné k prodeji nemovitosti. Jsou zde kontakty na účetní, právníky, grafiky, dronaře, zedníky, designéry apod.). Makléř je totiž hlavně manažér toho daného případu. Dále jsou zde pravidla kanceláře i další praktické věci, co se týkají práce i kanceláře.

Díky této interní opoře 99 % našich makléřů uspěje u certifikační zkoušky RE/MAX Akademie i na realitním trhu. Udělat z nováčka dobrého makléře nám zpravidla trvá půl roku, ale naše podpora tím rozhodně nekončí. Na emailu a telefonu jsme každému makléři k dispozici i o víkendech a svátcích.

Chcete vědět více o tom, co vám můžeme v RE/MAX Delux nabídnout, nebo chcete hned k nám? Ozvěte se.

O mně

Od svých 18 let se pohybuji ve světě obchodu. Během této 22 let dlouhé jízdy jsem prodával stavebniny, auto chemii, dřevoobráběcí technologie, zdravou výživu a spoustu dalšího. K realitám mě přivedla rodinná kamarádka a jsem jí za to vděčný. Protože až realitní business je opravdu komplexní formou obchodu, která pro mě navíc má tu přidanou hodnotu, že lidem plním jejich sny.

 

Ve světě realit působím od roku 2020 a za tuto dobu mám za sebou desítky realizovaných obchodních případů. Za své služby svým klientům ručím, vždy se ke své práci stavím profesionálně, zodpovědně a s tou největší péčí.

 

Realitní činnost se stala mým koníčkem, radostí a životním stylem, tento zápal a nadšení jsem nakonec přenesl i na svoji manželku a poslední rok i kolegyni v realitách. Veškeré realitní případy tak řešíme spolu a díky tomu všem klientům nabízíme dvojnásobnou péči i pohled mužského a ženského elementu zároveň.

 

Realitní obchod mi dovoluje na plno využít mé ostatní koníčky jako je profesionální fotografování, tvorbu vizualizací, 3D půdorysů, návrhů interiéru, točení video-prohlídek. Manželka a kolegyně v jednom pak mé schopnosti doplňuje o Home-Staging, který je pro nás nedílnou součástí propagace při prodeji nemovitosti.

 

RE/MAX, jednu z nejsilnějších značek na světovém trhu realit, jsem si po působení v jiné realitní síti zvolil, protože je pro mě velice důležité neustále se zdokonalovat, vzdělávat se, učit se a toho se mi v RE/MAX dostává v té nejvyšší kvalitě!

 

Moje časová flexibilita, preciznost, znalosti, zkušenosti a další mé vlastnosti jsou mojí vizitkou, na které si velice zakládám. Každý můj spokojený klient je mým doporučením a výsledkem mé práce. Za každým prodejem nemovitosti se skrývá lidský příběh, a proto svým klientům vždy naslouchám, abych jim mohl nabídnout individuální přístup.

 

Prodej či nákup nemovitosti je důležitý životní milník, který není radno podceňovat, proto si vybírejte svého realitního makléře opravdu důkladně. Pokud chcete mít makléře dva za cenu jednoho a mít tak dvojnásobnou péči, pak jsme s mojí kolegyní a ženou připravení plnit Vaše požadavky!

Petr Bartoš

Makléř

Certifikáty

rmx-cms 195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.