Češi mají v krvi snahu kumulovat majetek, hlavně nemovitosti

Majetek a obzvláště nemovitosti se dědí z generace na generaci. Češi jsou typičtí tím, že nemovitosti moc rádi neprodávají, raději je ještě rozšiřují, aby svým dětem předali co největší majetek. Je to logické a přirozené. Obzvláště na vesnicích a na venkově obecně si lidé svou půdu drží, a když nemusí, tak ji neprodávají…

Mladší generace se na to dívá jinak

Čtyřicet let komunismu, kdy lidé nevlastnili skoro nic, se podepsalo na smýšlení lidí. Komunistická éra je jedním z důvodů, proč Češi tak lpí na majetku. Dnešní mladá ganerace, která toto nepříjemné období nezažila, však začíná uvažovat jinak a se svými nemovitostmi obchoduje rozhodně více. Někdy je prostě potřeba nemovitost prodat, aby člověk mohl pořídit nové bydlení, rozjet podnikání, nebo jinak investovat. A právě mladí lidé se toho už tolik nebojí.

Raději bydlet ve vlastním než v nájmu

Po celé západní Evropě je celkem běžné, že lidé bydlí v podnájmu. Není to bráno jako něco podřadného nebo dočasného. Lidé v Rakousku, Německu i jinde bydlí v pronájmech klidně celý život. V Česku naopak toužíme po vlastním bydlení. Když někdo bydlí v pronájmu, myslí na to, aby si něco svého pořídil. Může za to nejen česká povaha, ale také právě dlouhá léta komunistického režimu.

Spolupráce s realitkou

Při prodeji i nákupu nemovitosti se rozhodně vyplatí spolupracovat s realitní kanceláří. Budete tak mít na své straně zkušené odborníky, o které se můžete opřít, kteří toho spoustu vyřídí místo vás, poradí vám, a pomohou celou transakci dovézt do úspěšného konce!

26.12.2020

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.