Jarní stavební sezóna nejspíš ještě zdraží nemovitosti

V současné době vidíme, jak všechno včetně nemovitostí zdražuje. Obzvláště se mluví o výstavbě nových domů, která je závislá na ceně stavebních materiálů. Právě ceny stavebních materiálů rostou nejvíce. Odborníci však tvrdí, že na jaře přijde ještě další zdražení, protože stavební firmy si vyčíslí své náklady a přijdou s vyššími cenami. Pojďme se podívat, co všechno nasvědčuje jarnímu zdražování ve stavebnictví:

  • Zdražení energií. To, že se výrazně zdražují energie, se podepisuje pod zdražování veškerých služeb ve stavebnictví.
  • Pomalá doprava zboží z Číny. Spousta výrobků, které jsou ve stavebnictví potřeba, se dováží z Číny. Zásobování však vázne a nevypadá to, že by mělo nějak zrychlit.
  • Zdražení stavebních materiálů. Drtivá většina stavebních materiálů výrazně zdražila, což se samozřejmě promítá do konečné ceny každé stavby. Dřevo, ocel, zateplovací materiály apod.
  • Konec nasmlouvaných cen. Spousta větších firem měla v roce 2021 nasmlouvané fixní ceny materiálů, což ovšem obvykle s koncem kalendářního roku končí a nové ceny tak budou o dost vyšší.

Vše výše uvedené napovídá tomu, že zdražování ve stavebnictví není konec, spíše naopak. Na jaře, kdy se rozjede stavební sezóna, se dá počítat s tím, že ceny ještě poletí nahoru. Tím pádem se zdraží i nemovitosti, novostavby nepochybně, ale zdraží i rekonstrukce. Stavební firmy mají nečekaně obrovské náklady a mnohdy je do svých cen ještě nepromítly, což se na jaře bezpochyby změní. Stavební firmy začnou s novou cenovou politikou.

26.12.2021

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.