Ve kterém patře se nejlépe bydlí

Když uvažujete o koupi bytu, případně o pronájmu, pak je jedním z důležitějších faktorů výběru to, ve kterém patře budete bydlet. Samozřejmě jsou zde i další důležité faktory - lokalita, velikost bytu, na kterou světovou stranu jsou orientovaná okna, jaký je typ vlastnictví (osobní či družstevní) apod. V tomto článku se však podíváme na to, ve kterém patře se nejlépe bydlí. Na začátku si rozdělíme všechny varianty do 3 skupin - přízemí, nejvyšší patro, vše mezi tím.

Život v přízemí není zrovna výhra

Přízemí je hodně specifické. Máte to nejblíže ven, někde můžete mít k bytu i předzahrádku, kdyby začalo hořet, tak jste nejdříve z domu venku, a ani nepotřebujete výtah. Na druhou stranu musíte mít zatažené závěsy, aby vám do bytu nikdo z ulice nekoukal, v přízemí je také největší ruch, všichni sousedé budou kolem vašeho bytu chodit, i pro zloděje je přízemí nejdostupnější. Přízemí tedy celkově není úplně v kurzu.

Někde uprostřed je rozumný kompromis

Nevýhodou je, že všude kolem vás jsou sousedé, na druhou stranu tam už máte i svůj klid, protože sousedé nechodí kolem vašich dveří, ale buď bydlí pod vámi, nebo jezdí výtahem. Během stěhování jste sice závislí na výtahu, ale jinak klidně můžete chodit i po schodech (když nebydlíte v 9.patře). Zloděj si snad nevybere zrovna váš byt. V patře je také tepleji, protože kolem sebe máte i ostatní vytopené byty.

Úplně nahoře se bydlí také dobře

Byty úplně nahoře mají své kouzlo. Můžete mít krásný výhled z oken, máte jen minimum sousedů, nemusíte poslouchat křepčení dětí u sousedů nad vámi. Horní byty bývají často jiné než ostatní byty. Může to tam vypadat jako v podkroví, což je hlavně pro děti moc příjemné. Nevýhodou je nutnost výtahu a dlouhá cesta ven, o to větší je tam však klid.

Ať už preferujete jakékoliv patro, rozhodně stojí za to se nad tím zamyslet. Můžete to probrat i se svým makléřem, který vám řekne svůj pohled na výhody a nevýhody bytů v různých patrech.

15.7.2021

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.