Výkup nemovitostí - co se vyplatí koupit a přeprodat

Některé realitní kanceláře, mezi nimi i brněnská realitka REMAX Delux, se zabývají mimo jiné i výkupem a následným prodejem nemovitostí. Kromě toho, že zprostředkovávají prodej nemovitostí, někdy samy nemovitost přímo koupí a dále ji prodávají. To však musí být výhodné pro všechny strany. Realitní kancelář musí dobře zvážit, kterou nemovitost se jí vyplatí vykoupit, a kterou raději nechat normálně v prodeji, než ji koupí někdo jiný. V tomto článku se podíváme, jaké nemovitosti nejčastěji realitní kanceláře vykupují.

Levnější nemovitosti, které se rychle prodají

Nejzajímavější jsou v praxi menší a levnější nemovitosti, řekněme do 3 milionů korun. Ideálně takové, u kterých makléř usoudí, že se rychle prodají. To znamená menší rodinné domy, byty ve větších (okresních) městech, chaty a chalupy. Někdy realitky vykupují i dražší nemovitosti, záleží na mnoha faktorech (lokalita, aktuální stav, velikost, prodejní cena aj.). Nemovitosti je potřeba rychle prodat, protože peníze na nákup nejsou zadarmo, ale stojí realitku třeba několik % z hodnoty nemovitosti měsíčně. Tím pádem jasně platí, že čím dříve se nemovitost prodá, tím vyšší zisk realitka má.

Nákup, rekonstrukce a prodej

Některé realitní kanceláře nebo jiní investoři nakupují i nemovitosti v horším stavu, investují do rekonstrukce, a pak nemovitost se ziskem prodají. To je také varianta, ale investor zde musí pečlivě vybírat a rozhodovat se, do jaké rekonstrukce se pustí, kolik ho bude stát, kolik času mu zabere, a za kolik bude možné opravenou nemovitost na konci prodat.

Obecně tedy platí, že výkup nemovitostí záleží případ od případu. Nejdůležitější kritéria jsou samozřejmě prodejní cena, a také důvěra, že se nemovitost rychle prodá. Nejčastěji se vykupují byty, malé rodinné domy, chaty, chalupy a v poslední době také levná orná půda s dobrou pachtovní smlouvou.

5.1.2021

O mně

 

Reality jsou můj život a spokojenost klientů je na prvním místě!

 

Za dobu mé dlouholeté, více jak dvacetileté praxe v této oblasti dokážu pochopit potřeby klientů a pomoci jim s jejích představami, ať už je to bydlení nebo prostory k podnikání. Pomoci při řešení různých životních situacích, jako je například dědické řízení, vyrovnání manželů apod.

 

„Díky důvěře klientů jsem byl v posledních třech letech za svoji práci oceněn titulem 100 % Club“

 

Velice důležitý je i právní stav každé nemovitosti, zejména soulad se „Stavebním zákonem“. Velice rád každému podám pomocnou ruku i při řešení těchto záležitostí.

 

Nejvyšší odměnou pro mě je, když mě spokojený klient doporučí své rodině, přátelům nebo známým. V tu chvíli vím, že moje práce má smysl. Realitní činnost je především o práci s lidmi, jejich představami a potřebami! Velice rád každému pomohu při prodeji nebo pronájmu jeho nemovitosti.

Pavel Vlček

Makléř

Certifikáty

Certifikovaný-makléř-2_rgb realitn_profesion_l_cmyk 100_percent 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX aukce Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.